Search
Generic filters
Exact matches only

De gemeentepolis gaat vanaf 1 januari 2020 naar Menzis

Vanaf 1 januari 2020 biedt de gemeente Leidschendam-Voorburg een samenwerking met zorgverzekeraar Menzis aan. De collectieve zorgverzekering via Zorg en Zekerheid stopt. Als u gebruik wilt blijven maken van de gemeentepolis, zorg dan dat u op tijd overstapt naar Menzis.

Gemeentepolis

Een gemeentepolis is een collectieve zorgverzekering die bestaat uit een verplichte basisverzekering en een aanvullende zorgverzekering. Inwoners met een netto inkomen tot 130% van de bijstandsnorm kunnen de gemeentepolis afsluiten. Daarmee krijgt u collectiviteitskorting én een bijdrage in kosten van de gemeente.

Er is keuze uit 2 aanvullende verzekeringen waarin veel voorkomende vergoedingen zoals fysiotherapie en een vergoeding voor brillen en lenzen niet ontbreken. De tandarts is mee te verzekeren.

Hulp bij overstappen

De komende week maken alle zorgverzekeraars de aanvullende pakketten en premies bekend. Vanaf half november kunt u zich aanmelden voor de collectieve zorgverzekering via Gezond Verzekerd.

De gemeente heeft voor Menzis gekozen omdat zij het belangrijk vindt dat u gebruik kunt maken van een betaalbare en overzichtelijke zorgverzekering. Daarnaast biedt Menzis de mogelijkheid om in uw gemeente aan uw gezondheid te werken.

Van Zorg en Zekerheid naar Menzis

Als u nu een gemeentepolis heeft via Zorg en Zekerheid en u wilt deze behouden, dan moet u overstappen naar Menzis. Let op: als u niets doet wordt uw verzekering bij Zorg en Zekerheid overgezet naar een andere polis zónder korting op de basisverzekering en zónder gemeentelijke bijdrage. Vanaf 15 november kunt u op Gezond Verzekerd zien welke vergoedingen Menzis biedt. Inwoners met de bestaande gemeentepolis via Zorg en Zekerheid moeten om hun korting en gemeentelijke bijdrage te behouden vóór 1 januari 2020 naar Menzis overstappen.

Inloopspreekuur

Voor hulp bij het maken van een keuze kunt u terecht bij de inloopspreekuren.

De Waterlelie Prinsenhof 4 in Leidschendam van 13:00 tot 15:00 uur

  • Dinsdag 26 november
  • Dinsdag 3 december
  • Dinsdag 10 december
  • Dinsdag 17 december

 

De Groene loper Van Royenstraat 2 Voorburg van 13:00 tot 15:00 uur

  • Donderdag 28 november
  • Donderdag 5 december
  • Donderdag 12 december
  • Donderdag 19 december
Share This