Search
Generic filters
Exact matches only

Gemeente stimuleert inwoners bij verduurzamen woning

 

Inwoners van Leidschendam-Voorburg kunnen vanaf 1 februari hun huis verduurzamen met steun van de gemeente. Wethouder duurzaamheid, Astrid van Eekelen: “We willen meer mensen de mogelijkheid geven duurzame maatregelen, zoals zonnepanelen, te nemen. Inwoners kunnen hiervoor een lening afsluiten bij het Nationaal Energiebespaarfonds. De gemeente vergoed een deel van de rente die op deze lening betaald moet worden.” Naast deze renteverlaging kunnen inwoners vanaf 1 april profiteren van gemeentelijke subsidie voor het isoleren van de woning en het aanleggen van een groen dak. Van Eekelen: “Zo wordt het nemen van duurzame maatregelen nog aantrekkelijker.”

 

Circa 1% korting op lening

Bij het Nationaal Energiebespaarfonds (NEF) kunnen particulieren en VVE’S een lening aanvragen waarmee zij energiebesparende maatregelen kunnen bekostigen. Denk bijvoorbeeld aan hoogrendementsglas, CO2-gestuurde ventilatie of een zonneboiler. Vanaf 1 februari draagt de gemeente bij aan de rente van deze leningen met circa 1%. Particulieren en VvE’s dienen zelf een lening bij het NEF aan te vragen. Het NEF verrekent automatisch de korting voor inwoners van Leidschendam-Voorburg.

 

Gemeentelijke subsidie

Particuliere woningeigenaar en VvE’s kunnen vanaf 1 april subsidie aanvragen bij de gemeente voor woningisolatie (20%) of het aanleggen van een groen dak (25%). De gemeente stelt hiervoor in totaal €150.000 subsidie beschikbaar. Hier bovenop kunnen zij voor woningisolatie of een groen dak subsidie aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

 

Mogelijkheden huurwoningen

De provincie Zuid-Holland heeft een subsidieregeling voor huurders, verenigingen en woningcorporaties. Op de website van provincie Zuid-Holland staat meer informatie. Ook op de website van de Rijksoverheid staan tips en mogelijkheden voor huurwoningen.

 

Meer informatie en de voorwaarden die gelden voor de gemeentelijke renteverlaging voor leningen via het NEF (vanaf 1 februari) en de subsidie (vanaf 1 april) staan op www.lv.nl/duurzaamworden.

Share This