Generic filters
Exact matches only

Ongevraagd dure spullen kopen met de pinpas van vader of moeder; een zorgverlener die opeens geldproblemen heeft; de goede buur die ‘helpt’ bij het internetbankieren… Financieel ouderenmisbruik vindt ‘achter de voordeur’ plaats en blijft daardoor helaas regelmatig onopgemerkt. Om dit probleem te bestrijden hebben professionals door het hele land het initiatief genomen om lokale allianties te vormen.

Ook in Leidschendam-Voorburg bestaat sinds 27 november 2019 een alliantie van private- en publieke partijen die zich gezamenlijk inzetten om financieel ouderenmisbruik te voorkomen en te stoppen. Deelnemers zijn o.a.: Stichting Budgetzorg, het Sociaal Servicepunt, de Rabobank, WOEJ, Caminada Notarissen, Hart en Have, Florence, Vidomes, Politie, Kwadraad en de Gemeente Leidschendam-Voorburg. Wij trekken samen op in kennisdeling, voorlichting en advisering en kijken graag in overleg met u wat we kunnen doen tegen financieel ouderenmisbruik.

Mocht u meer willen weten over financieel ouderenmisbruik of een vermoeden hebben dat dit plaatsvindt dan kunt u bij de alliantie terecht met geanonimiseerde (casus)vragen. Deze vragen kunt u melden bij het Sociaal Service Punt via info@sociaalservicepunt.nl

Share This