Leidschendam-Voorburg

Direct contact?
Bel 070 - 205 70 00

Lees een verhaal: Marianne (46) – Ondersteuning bij ruzie en schulden

Onze thuiswonende zoon van 23 doet niets om aan werk te komen. Hij kan zijn eigen zorgverzekering niet betalen, betaalt geen kostgeld en draagt ook geen steentje bij in het huishouden. Hij hangt rond, zegt van alles toe, maar komt zijn afspraken niet na. Mijn man en mijn zoon maken constant ruzie. De relatie tussen mij en mijn man is door de hele situatie flink onder spanning komen te staan. Toen heb ik besloten contact op te nemen met het Sociaal Servicepunt.

Na het uitleggen van de situatie heeft een medewerker van het Sociaal Servicepunt ons doorverwezen naar maatschappelijk werk. Gelukkig konden we snel terecht. Samen met mijn man ben ik vervolgens op gesprek gegaan. Tijdens het eerste gesprek kwam uiteindelijk boven tafel dat mijn man het onze zoon verwijt dat wij moeite hebben om rond te komen. Ik wist niet hoeveel stress het mijn man gaf dat wij achter liepen met betalen. Zelf schaamde ik mij teveel om hierover met anderen te praten. Een medewerker van Maatschappelijk Werk helpt ons nu bij het maken van een overzicht van inkomsten en uitgaven. Door betalingsregelingen te treffen, is een schuldhulpverleningstraject voorkomen.

Het heeft wat moeite gekost, maar ook onze zoon is mee geweest naar een afspraak met de maatschappelijk werker. Hij is de ruzies thuis zat en wil de band met zijn vader niet nog verder verslechteren. Met hulp van een jongerenwerker gaat hij aan de slag om zijn financiën op orde te krijgen, werk te zoeken en een kamer in de buurt te vinden. Thuis is er nu al veel meer rust.

We zijn er nog niet, maar we praten nu wel over onze problemen. Ik heb het gevoel dat we het samen als gezin wel gaan redden.

Deze teksten zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen. De persoonsgegevens zijn wel fictief.

Contact

Maandag t/m vrijdag
van 9.00 uur tot 12.30 uur
070 - 205 70 00

Spreekuren

Dinsdag van 13.00 uur tot 15.00 uur
De Waterlelie
Prinsenhof 4
2263 EV Leidschendam

Donderdag van 13.00 uur tot 15.00 uur
Wijk- en dienstencentrum De Groene Loper
Van Royenstraat 2
2273 VD Voorburg

Sociaal servicepunt

Het Sociaal Servicepunt is een samenwerkings­verband van organisaties die actief zijn in de gemeente Leidschendam- Voorburg, bestaande uit MEE Zuid-Holland Noord, Kwadraad en Woej. In maart 2018 is Sport en Welzijn aangesloten.

Ben je een professional?
Lees hier meer over onze werkwijze.