Leidschendam-Voorburg

Direct contact?
Bel 070 - 205 70 00

Lees een verhaal: Tobias (17) – Mantelzorgondersteuning

Mijn moeder heeft een paar jaar geleden een herseninfarct gekregen, waardoor ze aan één arm verlamd raakte. Sindsdien loopt ze ook moeizaam. Ik doe veel in het huishouden: koken, wassen, boodschappen etc. Mijn vader werkt de hele week en ik heb ook nog een jonger zusje. Ik ben net over gegaan naar 6 VWO. Op school weten ze van mijn thuissituatie en begrijpt mijn mentor het als het eens wat minder met mij gaat. Mijn vrienden zeggen wel regelmatig dat ze het erg voor me vinden, maar echt begrijpen doen ze het niet.

Als ik straks wil gaan studeren zie ik er tegenop hoe mijn vader het in zijn eentje moet rooien. Ik duw mijn gedachten over de toekomst maar zoveel mogelijk weg.

Maar soms lukt dat niet en lig ik nog lange tijd te piekeren in bed. Via het Sociaal Servicepunt kwam ik te weten dat er zoiets bestaat als mantelzorgondersteuning.

Na een paar gesprekken weet ik nu hoe ik beter kan omgaan met piekeren en welke mogelijkheden er voor mijn ouders zijn.

Deze teksten zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen. De persoonsgegevens zijn wel fictief.

Contact

Maandag t/m vrijdag
van 9.00 uur tot 12.30 uur
070 - 205 70 00

Spreekuren

Dinsdag van 13.00 uur tot 15.00 uur
De Waterlelie
Prinsenhof 4
2263 EV Leidschendam

Donderdag van 13.00 uur tot 15.00 uur
Wijk- en dienstencentrum De Groene Loper
Van Royenstraat 2
2273 VD Voorburg

Sociaal servicepunt

Het Sociaal Servicepunt is een samenwerkings­verband van organisaties die actief zijn in de gemeente Leidschendam- Voorburg, bestaande uit MEE Zuid-Holland Noord, Kwadraad en Woej. In maart 2018 is Sport en Welzijn aangesloten.

Ben je een professional?
Lees hier meer over onze werkwijze.