Leidschendam-Voorburg

Direct contact?
Bel 070 - 205 70 00

Vrijwilligerswerk en een uitkering?

Het is mogelijk om naast een uitkering vrijwilligerswerk te doen. Het is belangrijk hierbij rekening te houden met een paar dingen. Het vrijwilligerswerk mag niet uw kansen op betaald werk verkleinen. Met vrijwilligerswerk in arbeidstijd moet worden gestopt wanneer een (passende) betaalde baan wordt aangeboden. In de vrije tijd kan het vrijwilligerswerk natuurlijk wel worden gedaan. Een vrijwilliger met een uitkering mag geen werk doen waarvoor iemand zonder uitkering zou worden betaald.

Als u een bijstands-, IOAW- of IOAZ-uitkering hebt dan bent u verplicht vrijwilligerswerk te melden bij de sociale dienst van de gemeente. Als u een WAO-, WAZ- of Wajong-uitkering krijgt, dan bent u niet verplicht om uw vrijwilligerswerk bij UWV te melden. Om misverstanden te voorkomen, is het verstandig om dit wel te bespreken.

Of u vrijwilligerswerk moet melden bij het UWV is dus afhankelijk van uw situatie, meer weten? Klik hier voor meer informatie op de UWV website.

Wat u kunt doen...

Andere vragen rondom werk en vrijwilligerswerk? Neemt u dan contact met ons op.

Contact

Maandag t/m vrijdag
van 9.00 uur tot 12.30 uur
070 - 205 70 00

Spreekuren

Dinsdag van 13.00 uur tot 15.00 uur
De Waterlelie
Prinsenhof 4
2263 EV Leidschendam

Donderdag van 13.00 uur tot 15.00 uur
Wijk- en dienstencentrum De Groene Loper
Van Royenstraat 2
2273 VD Voorburg

Sociaal servicepunt

Het Sociaal Servicepunt is een samenwerkings­verband van organisaties die actief zijn in de gemeente Leidschendam- Voorburg, bestaande uit MEE Zuid-Holland Noord, Kwadraad en Woej. In maart 2018 is Sport en Welzijn aangesloten.

Ben je een professional?
Lees hier meer over onze werkwijze.