Search
Generic filters
Exact matches only

Het aangaan en vooral onderhouden van vriendschappen kan voor jongeren met een autismespectrum-stoornis (of een andere ontwikkelingsstoornis) lastig zijn. Ondanks de behoefte aan vriendschappen, is het voor iemand soms moeilijk zijn om aansluiting te vinden bij leeftijdsgenoten. Het hebben van goede vriendschappen is prettig en zorgt voor meer zelfvertrouwen en onafhankelijkheid. De training (de zogeheten PEERS training) is gebaseerd op wat er werkt in het aangaan van vriendschappen: Wat doen andere (meer sociaal vaardige) jongeren in bepaalde situaties? Datgene wat werkt, wordt tijdens deze training stapsgewijs aangeleerd aan jongeren met autisme. Met de nieuw opgedane vaardigheden, gaan de jongeren oefenen door het doen van activiteiten. Jongeren krijgen ook huiswerkopdrachten mee, zodat de nieuw geleerde vaardigheden, met behulp van de ouder/verzorger, ook thuis en op school geoefend kunnen worden.

Inhoud training

Voorbeelden van onderwerpen die tijdens deze training behandeld worden: hoe ga je een gesprek aan en hoe meng je je in een gesprek, hoe kies je geschikte vrienden en wat zijn manieren om af te spreken met vrienden? Hoe kun je het beste omgaan als je afgewezen wordt of getreiterd of gepest wordt? Hoe ga je om met roddels en ruzie? Ouders/verzorgers hebben een actieve rol bij de training: zij volgen ook een training, apart van hun zoon/dochter en samen met ouders van andere deelnemers. Ouders leren in deze training hoe zij hun zoon/dochter zo goed mogelijk kunnen helpen in het opdoen en onderhouden van sociale contacten.

De totale training bestaat uit 14 bijeenkomsten, die op donderdagen van 17.00 – 18.30 uur plaatsvinden. Als er voldoende aanmeldingen zijn, zal vanaf januari de training van start gaan, op een locatie in regio Den Haag.
Voor de totale training wordt een eigen bijdrage gevraagd van 15 euro.

Aanmelden

Wilt u uw zoon of dochter aanmelden of wil je zelf deelnemen en ben je tussen de 12 en 18 jaar oud?
Neem dan contact op met Johan Nouws, tel: 06 – 54 75 58 21 of stuur een e-mail naar: peers@meezhn.nl.
Aanmelden kan ook via de website van MEE: www.meezhn.nl/peers (onderaan de pagina bij: ik heb belangstelling)

Share This