Generic filters
Exact matches only

Let op!  Het kan zijn dat activiteiten niet door gaan of anders worden georganiseerd. Neem voor meer informatie contact op met de organisatie die de activiteit organiseert.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Baby BoekStartcoach (0 – 3 jaar) Bibliotheek van Leidschendam

13 mei, 2022 om 11:00 - 12:00

Het lezen van boekjes samen met je baby, dreumes of peuter is leuk en leerzaam. Samen plaatjes kijken en verhaaltjes vertellen versterkt de band tussen jou en je kind. Beginnen met voorlezen op jonge leeftijd is belangrijk. Kinderen die veel (worden voorge-)lezen hebben later een voorsprong op school. Maar hoe doe je dat, voorlezen met je kleintje? En welke boekjes zijn geschikt? De BoekStartcoach geeft tips tijdens het BoekStartcoach spreekuur.

Leren hoe je voorlezen van boekjes samen met je baby, dreumes of peuter nóg leuker kan maken? Ga in gesprek met een BoekStartCoach. Stel jouw vragen tijdens het inloopspreekuur. De BoekStart-coaches zijn ook iedere week op het consultatiebureau aanwezig om enkele uren te ondersteunen en vragen te beantwoorden.

Vragen over voorlezen?

Krijg praktische handvatten en tips. Kom gratis langs bij het inloopspreekuur, en stel jouw vragen over bijvoorbeeld hulp bij:

  • Het vinden van boekjes die passen bij de leeftijd/ontwikkeling.
  • Advies als voorlezen niet vanzelf gaat, bijvoorbeeld doordat moeite met lezen en/of als Nederlands niet je eerste taal is.
  • Boekjes vinden in de Bibliotheek die passen bij de interesses van je kindje.
  • Activiteiten die de interesse van je kindje in voorlezen stimuleren
  • Hulp bij een feestje te maken van voorlezen (zoals het gebruik van bijvoorbeeld knuffels en vertelplaten)

Waar en wanneer?

In de Bibliotheek in Leidschendam (Fluitpolderplein 5) op:

vrijdag 13 mei van 11:00 – 12:00 uur

woensdag 18 mei van 11:30 – 12:30 uur

vrijdag 27 mei van 11:00 – 12:00 uur

woensdag 1 juni van 11:30 – 12:30 uur

vrijdag 10 juni van 11:00 – 12:00 uur

woensdag 15 juni van 11:30 – 12:30 uur

vrijdag 24 juni van 11:00 – 12:00 uur

woensdag 29 juni van 11:30 – 12:30 uur

vrijdag 8 juli van 11:00 – 12:00 uur

 


Waarom voorlezen aan jonge kinderen?

Het lezen van boekjes samen met je baby is leuk en leerzaam. Samen plaatjes kijken en verhaaltjes vertellen versterkt de band tussen jou en je kind. Beginnen met voorlezen op jonge leeftijd is belangrijk. Kinderen die veel (worden voorge)lezen hebben later een voorsprong op school.


Tips nodig?

Maar hoe doe je dat, voorlezen met je kleintje? We snappen dat als je voor het eerst naar de bibliotheek gaat met je kleintje het lastig is om ergens te beginnen. Want: wat is nou leuk voor een baby? Of als je iets later lid bent geworden, voor een dreumes of peuter? Het is soms lastig om zelf de juiste boekjes uit te zoeken die passen bij de ontwikkeling en interesses van jouw kindje.

Lees je al (veel) voor maar loop je telkens tegen dezelfde dingen aan? Zoals dat je kindje niet stilzit? Of altijd hetzelfde boekje wil lezen? Ga in gesprek en leer wat je kunt doen om voorlezen nóg leuker te maken. En ook wat normaal is. Of waar je je kindje in kan ondersteunen als iets moeilijk is.


BoekStart

Nieuwsgierig geworden naar BoekStart? Lees alles op onze speciale BoekStart-pagina! Jouw baby of dreumes kan gratis lid worden van de Bibliotheek (t/m 17 jaar) en krijgt dan 2 gratis boekjes cadeau.

Locatie

Bibliotheek Leidschendam
Fluitplein 5
Leidschendam, 2262 ED Nederland
+ Google Maps
Telefoon
070-3001908
Bekijk de site van Locatie