Generic filters
Exact matches only

Let op!  Het kan zijn dat activiteiten niet door gaan of anders worden georganiseerd. Neem voor meer informatie contact op met de organisatie die de activiteit organiseert.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dappere Dino’s (kinderen 6-8 van ouders die gaan scheiden of gescheiden zijn)

11 november, 2019 om 16:00 - 16:45

Gratis

Voor veel kinderen is de scheiding van hun ouders een onverwachte, overweldigende en ongewenste ervaring. Ook al doen ouders hun best de kinderen te ontzien, de scheiding leidt voor het kind onvermijdelijk tot grote veranderingen.

Ondanks het ingrijpende karakter van een scheiding leidt deze gebeurtenis niet vanzelfsprekend voor alle kinderen tot grote problemen of verstoringen in hun ontwikkeling. De mate waarin de gebeurtenis zijn sporen achterlaat, hangt samen met het evenwicht tussen enerzijds de draaglast en anderzijds de vaardigheden van het kind zelf.

Het programma van de Dappere Dino’s behandelt de volgende hoofdthema’s:

Het kind en zijn of haar gevoelens.
Leren omgaan met gevoelens en problemen.
De relatie tussen ouders en kind.
Hoe ervaart het kind zichzelf en zijn of haar gezin.

Resultaat
De deelnemers van de Dappere Dino’s ontdekken gedurende de training dat de scheiding niet hun schuld is en dat alle gevoelens rondom de scheiding normaal en begrijpelijk zijn. In de Dappere Dino’s groep leren zij daarmee om te gaan en zich beter aan te passen aan de nieuwe situatie. De trainers gaan hierbij uit van de eigen kracht van de kinderen.

Organisator

Kenniscentrum Kind en Scheiding
Telefoon
06 - 112 591 95
E-mail
info@kenniscentrumkindenscheiding.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

De Waterlelie
Prinsenhof 4
Leidschendam, 2263 EV Nederland
+ Google Maps